Margreet Fröberg voorgedragen als hoofdofficier Zeeland-West-Brabant

Mr. J.M. (Margreet) Fröberg (53) wordt per 19 augustus hoofdofficier van justitie van arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant. Op voorstel van het College van procureurs-generaal heeft de minister van Justitie en Veiligheid hiermee ingestemd. De benoeming is volgens de nieuwe 'tijdelijke procedure voor benoemingen topstructuur' verlopen.

Fröberg ging in 1997 aan de slag als officier van justitie bij het arrondissementsparket Arnhem. In 2006 is zij benoemd tot advocaat-generaal bij het Ressortparket. Vanaf 2010 werkte Fröberg daar als afdelingshoofd voor de vestiging Arnhem-Leeuwarden. Bij parket Oost-Brabant ging zij in 2013 aan de slag als afdelingshoofd Onderzoeken. In mei 2016 werd ze afdelingshoofd Bestuurlijk Juridische Zaken bij het Parket-Generaal.

Per 1 juni 2017 startte Fröberg als bestuurder bij het FP in respectievelijk de functies van plaatsvervangend hoofdofficier en vanaf juni 2018 als waarnemend hoofdofficier.

Margreet Fröberg over haar nieuwe functie: "Ik heb veel zin om aan de slag te gaan bij Zeeland-West-Brabant en mij samen met medewerkers en partners vast te bijten in de bestrijding van onder andere hardnekkige drugs- en ondermijnende criminaliteit."

Per 1 oktober wordt Jeroen van Berkel plaatsvervangend hoofdofficier van justitie parket Zeeland-West-Brabant.