Jeroen Steenbrink nieuwe plaatsvervangend hoofdofficier parket Amsterdam

Mr. J.H.A. (Jeroen) Steenbrink (59) wordt per 1 augustus 2019 plaatsvervangend hoofdofficier van justitie bij het arrondissementsparket Amsterdam.

Zijn benoeming is volgens de nieuwe 'tijdelijke procedure voor benoemingen topstructuur' verlopen. Tijdens de selectieprocedure vonden gesprekken plaats met het bestuur en de ondernemingsraad van parket Amsterdam. Het College van procureurs-generaal heeft vervolgens besloten Jeroen Steenbrink voor te dragen als plaatsvervangend hoofdofficier van parket Amsterdam. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft hiermee ingestemd.

Jeroen Steenbrink startte in 1990 als officier van justitie bij parket Amsterdam waar hij later ook teamleider werd. In 2001 werd hij gedetacheerd bij de gemeente Amsterdam waar hij het Bureau Integriteit heeft opgericht en geleid. In 2004 keerde Steenbrink terug naar het OM waar hij de Centrale Verwerking OM (CVOM) heeft opgezet. Later werd hij daar ook directeur. Steenbrink was van 2010 tot 2012 hoofdofficier van het parket Alkmaar. Na de invoering van de herziening van de rechterlijke kaart en de samenvoeging van de parketten Alkmaar en Haarlem werd hij vervolgens tot eind 2017 plaatsvervangend hoofdofficier bij parket Noord-Holland.

Sinds begin dit jaar is Steenbrink waarnemend plaatsvervangend hoofdofficier bij parket Zeeland-West-Brabant. Daarvoor was hij na orkaan Irma ruim een jaar hoofdofficier op Sint Maarten.