Lennart Verheuvel wint Nationale Requireerwedstrijd 2018

Lennart Verheuvel, rechtenstudent aan de Universiteit van Leiden, is de winnaar van de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2018.

Vandaag streden elf finalisten van alle rechtenfaculteiten in Nederland en Aruba voor de tiende keer om de titel: winna(a)r(es) NRWS. Nadat op donderdag 19 april 2018 de studenten waren getrakteerd op Masterclasses van het Nederlands Debatinstituut en officieren van justitie Wouter Bos en Toine van de Ven, vond vandaag bij het Gerechtshof Amsterdam de finale plaats.

Alle finalisten hadden van tevoren een casus toegestuurd gekregen om daarop hun requisitoir te baseren. Nadat zij hadden gerequireerd kregen zij een stevig pleidooi van hetzij Kees Korvinus, hetzij Alex van Roy, twee gerenommeerde strafrechtadvocaten, om op te reageren. In de manier waarop de studenten deze repliek voerden, werd het verschil gemaakt. En dat had tot gevolg dat zijn geëindigd:

Op de eerste plaats: Lennart Verheuvel  ( Leiden), ex aequo op de tweede plaats: Jill Wissing (Nijmegen) en Bregje van Tingen (Groningen).

Jury

De jury bestond uit: Marc van Nimwegen, hoofdofficier van justitie arrondissementsparket Rotterdam, Marianne Bloos, hoofdofficier van justitie Functioneel Parket, Charles van der Voort, hoofdofficier van justitie arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant, Guus Schram, hoofdofficier Noord-Nederland, Bianka de Poorter, oud raadsheer in het Gerechtshof Amsterdam en de officieren van justitie Wouter Bos en Toine van de Ven. En uiteraard de beide advocaten Kees Korvinus en Alex van Roy.

Ook meedoen?

In 2019 is er weer een Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten. De datum van de finale voor 2019 is: 19 april 2019. Vanaf het najaar van 2018 kun je je opgeven via www.om.nl/requireerwedstrijd. Houd Facebook en de website in de gaten.