Landelijk hoofdadvocaat-generaal Hugo Hillenaar nieuwe directeur Strafrechtketen op ministerie van Justitie en Veiligheid

Per 1 juni 2018 verlaat landelijk hoofdadvocaat-generaal dhr. mr. H.M.P. (Hugo) Hillenaar (56) het Ressortsparket. Op die datum gaat Hillenaar aan de slag als directeur Strafrechtketen op het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Vergroot afbeelding
Beeld: Hugo Faustino

De nieuwe functie is op detacheringsbasis voor een periode van in beginsel twee jaar. Hillenaar is sinds 1992 verbonden aan het Openbaar Ministerie. Aanvankelijk als officier van justitie in Arnhem en later in Breda. In mei 2002 werd hij plaatsvervangend hoofdofficier te Rotterdam om in mei 2007 terug te keren naar Breda als hoofdofficier van justitie. Sinds 1 juni 2014 is hij landelijk hoofdadvocaat-generaal bij het Ressortsparket.

Hillenaar volgt Johan Bac op, die per 1 juni a.s. het OM verlaat vanwege zijn benoeming als algemeen directeur Reclassering Nederland.
Het College van procureurs-generaal zal zo spoedig mogelijk komen tot een voordracht voor een nieuwe landelijk hoofdadvocaat-generaal.