Hoofdofficier Johan Bac nieuwe algemeen directeur Reclassering Nederland

Hoofdofficier van justitie, mr. dr. J.R (Johan) Bac (48) verlaat per 1 juni 2018 het Openbaar Ministerie (OM). Bac wordt algemeen directeur Reclassering Nederland en volgt hiermee Sjef van Gennip op.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©OM / fotograaf: Jeroen Bouman

Vanaf 2016 werd Bac vanuit het OM voor twee jaar gedetacheerd als directeur Strafrechtketen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid met als opdracht het versterken van de ketensamenwerking en de prestaties van de strafrechtketen. Vanaf 2007 was Johan Bac werkzaam bij het arrondissementsparket Midden-Nederland. Aanvankelijk als rechercheofficier, sinds maart 2010 als plaatsvervangend hoofdofficier en per 1 april 2011 als hoofdofficier van justitie.  Ook was Bac als mede-initiator en portefeuillehouder OM jarenlang intensief betrokken bij ZSM. Daarnaast was hij enkele jaren lid van de centrale toetsingscommissie CTC.

Voorzitter van het College van procureurs-generaal Gerrit van der Burg: ’Johan is een gedreven professional die beschikt over jarenlange bestuurlijke ervaring binnen het OM en de strafrechtketen. Met de komst van Johan Bac heeft Reclassering Nederland een waardige opvolger gevonden’.

fotograaf: Jeroen Bouman