Nicole Zandee voorgedragen als nieuwe hoofdofficier van justitie Amsterdam

Mr. N.G. (Nicole) Zandee (56) wordt per 1 april hoofdofficier van justitie bij het arrondissementsparket Amsterdam. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met de voordracht van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid tot haar benoeming.

Met Nicole Zandee krijgt Amsterdam een hoofdofficier die al een lange loopbaan heeft binnen het OM. Na afronding van haar studie in Amsterdam begon haar carrière als gerechtssecretaris bij de rechtbank in de hoofdstad. In 1987 startte zij met de Raio-opleiding en werkte daarna als officier van justitie bij parket ’s-Hertogenbosch en bij de Unit Synthetische Drugs. Ook werkte Zandee als leidinggevende en rechercheofficier van justitie bij het parket in Breda.

Haar eerste ervaring als hoofdofficier was in Roermond van juni 2005 tot januari 2010. Daarna werd Zandee hoofdofficier van parket Oost-Nederland, waar onder haar leiding de fusie tussen de parketten Arnhem, Zutphen, Zwolle en Almelo gerealiseerd is. Sinds de zomer van 2015 geeft ze leiding aan het parket Oost-Brabant, waar ze zich onder andere heeft bezig gehouden met de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Voorzitter van het College van procureurs-generaal Gerrit van der Burg: "Ik ben erg blij met de komst van Nicole Zandee naar Amsterdam. Haar ruime ervaring en brede bestuurlijke netwerk past goed bij de hoofdstedelijke dynamiek."

Nicole Zandee volgt Theo Hofstee op, die per 1 februari 2018 is benoemd tot lid van het College van procureurs-generaal.