Verdachte van dodelijk schietincident in Stampersgat langer in cel

De man die ervan verdacht wordt dat hij zijn 25-jarige buurman in Stampersgat heeft doodgeschoten blijft langer in voorlopige hechtenis zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda besloten.

De politie onderzoekt, onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant, het dodelijke schietincident dat plaatsvond in Stampersgat in de nacht van woensdag op donderdag 11 juli. Hierbij is een 25-jarige man omgekomen.

De buurman, een 55-jarige man, is als verdachte aangehouden in deze zaak. Hij stond gisteren, woensdag 24 juli, op de raadkamer in de rechtbank in Breda. Het OM verdenkt de man van moord, dan wel doodslag en de rechtbank heeft besloten dat de verdachte 90 dagen langer in voorlopige hechtenis moet blijven. De nabestaanden zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Motief

Het Openbaar Ministerie en de politie zijn op de hoogte van de actualiteiten en de informatie die circuleert in de media en in de samenleving omtrent het dodelijke schietincident. Over wat het motief is geweest van de verdachte kan het OM op dit moment nog niets zeggen gezien het onderzoek nog loopt. Ook kan het OM, net als bij andere zaken, niet ingaan op de persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer.

“Het Openbaar Ministerie laat altijd uitvoerig onderzoek doen door de politie naar de aanleiding van een levensdelict en de mogelijke motieven daarvoor. Daarbij wordt uiteraard altijd ook alle actuele informatie meegenomen, en wordt er onder meer gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van een verdachte. Relevante informatie uit diens geschiedenis wordt betrokken in het onderzoek”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant.

Gezien het onderzoek in volle gang is, kan er op dit moment geen nieuwe informatie gegeven worden. Indien er meer duidelijkheid is en deze informatie gedeeld kan worden, zal dit actief via de gebruikelijke kanalen van het OM en de politie worden gedaan.

De eerste pro forma zitting van deze zaak zal in oktober plaatsvinden in de rechtbank in Breda.