Verdachte straatroven Rotterdam-Zuid langer vast

Vorige week heeft de rechter-commissaris een 18-jarige jongen in bewaring gesteld. De jongen wordt verdacht van het plegen van zeven straatroven, allemaal in oktober op Rotterdam-Zuid.

Sieraden

Tussen 13 en 29 oktober vonden er zeven straatroven plaats op Rotterdam-Zuid. De politie kreeg al snel het vermoeden dat alle roven door dezelfde verdachte werden uitgevoerd, omdat de zaken erg op elkaar leken. Alle slachtoffers waren oudere vrouwen die over straat liepen, bijvoorbeeld na het boodschappen doen.

Bij alle slachtoffers had de verdachte het op hun sieraden gemunt. Die vertegenwoordigden voor de meeste slachtoffers een grote waarde, bijvoorbeeld omdat er as van een dierbare overledene in het sieraad zat of omdat er foto’s van kleinkinderen in stonden. Bij de berovingen ging de verdachte niet zachtzinnig te werk, sommige slachtoffers zijn gevallen tijdens de beroving en bezeerden zich behoorlijk, anderen hadden verwondingen in de nek. Eén slachtoffer werd door de dader geslagen en geschopt.

Achtste beroving

Intensief politieonderzoek heeft geleid tot de identiteit van de verdachte. Op 31 oktober 2019 kon de 18-jarige jongen worden aangehouden. Helaas zijn de sieraden, ondanks verschillende doorzoekingen, niet teruggevonden. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte over een achtste straatroof die zou hebben plaatsgevonden aan de Hekelingenstraat in Rotterdam. De politie heeft hier echter geen aangifte van en zou daarom graag in contact willen komen met het mogelijke slachtoffer.

Het betreft een oudere vrouw, waarschijnlijk Turks, met een hoofddoek. De verdachte verklaarde een gouden ketting met een munt van haar nek te hebben getrokken. Kent u of bent u het slachtoffer van deze beroving die vermoedelijk heeft plaatsgevonden tussen 20 en 29 oktober 2019 op de Hekelingenstraat te Rotterdam? Neemt u dan alstublieft zo snel mogelijk contact op met de politie op 0900-8844.

Camera in beeld

Grote hulp in het onderzoek waren burgers en ondernemers die hebben geholpen met het leveren van camerabeelden. De politie wil hen graag bedanken voor hun hulp en bijdrage aan het veiliger maken van Rotterdam-Zuid. De politie heeft het project Camera in Beeld, waar burgers en ondernemers hun camera’s kunnen aanmelden, zodat de politie bij een nieuwe beroving snel de dader kan achterhalen.