Celstraf geëist tegen man na steken vrouw met schroevendraaier

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft vandaag voor de rechtbank in Almelo een gevangenisstraf van zeven jaar geëist tegen een 27-jarige man uit Deventer. De man wordt er van verdacht zijn toenmalige 26-jarige vrouw meerdere malen in het gezicht en hals te hebben gestoken met een schroevendraaier. De steekpartij vond plaats nadat de vrouw – nadat zij aanhoudend was bedreigd met de schroevendraaier - gedwongen seks had gehad met de man, aldus de officier van justitie.

‘Huiveringwekkend’ noemt de officier de staat waarin politieagenten de vrouw aantreffen, kort na de steekpartij op 20 februari dit jaar in de omgeving van Nijverdal. Ze had steekwonden in haar gezicht, hals en hand.  De vrouw was ontzettend bang en vreesde voor haar leven. Volgens de officier heeft zij heel veel geluk gehad dat ze de aanval heeft overleefd.

De vrouw belandt volgens de officier die avond in ‘een slechte film, een nachtmerrie’. De relatie van het stel was sinds 2016 vertroebeld.

Op de avond van de steekpartij woonde het stel niet meer samen. Ze hadden die avond een tijd met elkaar gepraat in een auto voor het huis van de ouders van de vrouw, toen de man besloot om haar onder bedreiging van een schroevendraaier mee te nemen.

Tijdens de autorit hield de man een schroevendraaier op haar gericht. Op een parkeerplaats bij de Holterberg parkeerde hij de auto, waarna hij de vrouw dwong om seks met hem te hebben. Toen er een andere auto aan kwam rijden, stak de verdachte met de schroevendraaier ineens meerdere malen in op de vrouw. Vervolgens sloeg hij op de vlucht.

De man wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Volgens de officier had hij zijn vrouw die dag al meerdere malen bedreigd. Naast poging tot doodslag wordt de man ook verkrachting en bedreiging ten laste gelegd.

Volgens de officier van justitie heeft de verdachte op geen enkele manier meegewerkt aan gedragskundig onderzoek van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) of onderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC). De man is volgens de officier berekenend en zou geen verantwoordelijkheid nemen voor wat hij zijn ex-vrouw heeft aangedaan.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.