Zaak mishandeling hondentrainingsclub: man opgepakt

De politie heeft vanmorgen een 74-jarige man aangehouden voor de mishandeling van een hond. Het dier zou tijdens een training bij een hondenclub meerdere keren geslagen en geprikt zijn.

De zaak kwam in maart aan het rollen dankzij een uitzending van het televisieprogramma Zembla, waarin beelden werden getoond van mishandelingen. Op de beelden was te zien dat een man een hond sloeg en prikte met een zogenoemde veedrijver. Met een veedrijver kunnen elektrische schokken worden gegeven. Het gebeurde op een locatie in Gemonde, waar honden onder meer worden opgeleid tot politiehond.

Naar aanleiding van de uitzending werd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Politiehonden (KNPV) aangifte gedaan van dierenmishandeling. De politie begon daarop een onderzoek. In het onderzoek kwam de nu aangehouden man als verdachte naar voren. Hij heeft geen banden met de politie en was daar eerder ook niet werkzaam. De hond is al enige maanden niet meer in het bezit van de verdachte.

De officier van justitie neemt de zaak hoog op: “De beelden zijn vreselijk om te zien. Ik ben blij dat de KNPV eerder al actie heeft ondernomen in de richting van de verdachte. Wij gaan nu verder aan de slag met de strafrechtelijke kant van de zaak.”

De man wordt vandaag uitgebreid verhoord op het politiebureau.