OM stelt hoger beroep in tegen vrijspraak 41-jarige vrouw uit Oss voor onder meer bezit vuurwapens, jammers en munitie

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant in de strafzaak tegen een 41-jarige vrouw uit Oss die vrijgesproken is voor het bezit van onder meer vuurwapens en munitie. De rechtbank veroordeelde haar alleen voor het in bezit hebben van een broek van een politie-uniform en legde haar daar een voorwaardelijke geldboete van €500,- voor op.

Tijdens een politieactie op 21 juni 2016 op de Hoogheuvlstraat in Oss werd in de woning van de vrouw en haar partner een geldbedrag van ruim €8000,-, verboden vuurwerk, jammers, wapens en munitie en een broek van een politie-uniform aangetroffen. Op 25 april en 31 mei 2018 moesten beide verdachten voor de rechter verschijnen.

Het Openbaar Ministerie heeft op zitting tegen beide verdachten vrijspraken gevorderd voor het witwassen van de sieraden. Het bezit van €8000,-, de wapens, munitie, jammers, verboden vuurwerk en de broek van een politie-uniform kon volgens het OM wel bewezen worden verklaard. Tegen de 43-jarige man is een gevangenisstraf voor de duur van 15 maanden geëist en de 41-jarige vrouw hoorde een straf van 15 maanden waarvan 12 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen.

Vuurwapen

Terwijl de rechtbank in het vonnis tegen de 43-jarige man uit Oss zich zeer duidelijk uitspreekt over het gevaar dat het voorhanden hebben van een doorgeladen vuurwapen met zich meebrengt, en hem daarvoor én voor het bezit van jammers, verboden vuurwerk en de broek van een politie-uniform een gevangenisstraf voor de duur van 10 maanden gevangenisstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar oplegt, spreken ze de 41-jarige vrouw daarvan vrij.

Partner

Op zitting heeft haar partner verklaard dat ze niets afwist van deze spullen in hun gezamenlijke woning en de rechtbank heeft gelet op deze verklaring en het feit dat de goederen niet in het zicht lagen, geoordeeld dat niet kan worden bewezen dat zij wist dat ze vuurwapens, munitie en andere verboden goederen zich in de woning bevonden.

Het Openbaar Ministerie kan zich niet vinden in deze redenering en het feit dat er alleen een voorwaardelijke geldboete is opgelegd voor het bezit van de broek van een politie-uniform en heeft gisteren hoger beroep ingesteld.