Beperkingen opgeheven voor vermoedelijke schutter dodelijk schietincident Best

De 39 jarige man die verdacht wordt van het dodelijk schietincident op Ekkersweijer zondagavond 5 november jl. in Best, is uit de beperkingen.

Sinds zijn arrestatie 10 november zat de verdachte in voorlopige hechtenis met beperkingen. Dat houdt in dat de verdachte geen contact mag hebben met de buitenwereld behalve met zijn advocaat. Deze beperkende maatregelen worden opgelegd zodat een verdachte het onderzoek niet kan frustreren door bijvoorbeeld contact te hebben met andere personen in het onderzoek.

Bij het schietincident werd de 33-jarige Yassine Majiti uit Den Bosch doodgeschoten. Een 34-jarige plaatsgenoot raakte lichtgewond. Het incident gebeurde op de parkeerplaats van een Beachclub, waar een feest gaande was.

De 39 jarige verdachte, afkomstig uit Eindhoven maar op dit moment zonder vaste woon of verblijfplaats, werd vijf dagen na het schietincident opgepakt en zit sindsdien vast. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag. Het onderzoeksteam is nog druk bezig met onder andere het horen van getuigen, om helder te krijgen wat er vooraf ging aan het schieten.

De raadkamer van de rechtbank heeft op 22 november jl. 90 dagen gevangenhouding bevolen.

De zaak zal op 13 februari 2018 op zitting komen. Dit zal een pro forma zitting zijn.