Twee personen vervolgd n.a.v. incident bij ijssalon Hilversum

Het Openbaar Ministerie gaat twee personen vervolgen n.a.v. een woordenwisseling en mishandeling die in augustus vorig jaar op straat plaats vonden voor ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum. Een 18-jarige man moet voor de rechter verschijnen  op verdenking van belediging. Een 37-jarige vrouw, de eigenaresse van de ijssalon, wordt vervolgd op verdenking van mishandeling. Beide zaken zullen op afzonderlijke politierechterzittingen gepland en behandeld worden.

Het incident van vorige zomer maakte veel emoties los. Over en weer werd aangifte gedaan door de eigenaresse en de betrokken jongeren. De officier van justitie heeft daarom aanvankelijk ingezet op een mediation traject. Omdat dit traject niet van de grond is gekomen, zijn de aangiften nu alsnog strafrechtelijk beoordeeld. De uitkomst daarvan is de vervolging van de 18-jarige man en de 37-jarige vrouw.

De 37-jarige vrouw heeft bij de politie eerder aangifte gedaan van twee eerdere incidenten rond de ijssalon. Politieonderzoek n.a.v. deze aangiften heeft echter niet tot identificatie van daders geleid.