Gang van zaken rondom aangiften ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum

Vandaag en gisteren verschenen er in diverse media berichten over de afdoening van aangiften rondom incidenten bij ijssalon ‘t Perronnetje in Hilversum. De eigenaresse van de ijssalon deed eerder aangifte tegen een drietal jongens wegens onder meer belediging en discriminatie. De betreffende jongens deden aangifte van mishandeling door de eigenaresse.

De officier van justitie heeft in een gesprek met de advocaat van de eigenaresse voorgesteld een mediationtraject in te gaan. Hierbij wordt buiten het strafrecht om geprobeerd om conflicten op een duurzame manier op te lossen. De advocaat heeft dit in overweging genomen en aangegeven dit met zijn cliënt te willen bespreken. Het OM heeft nog geen uitkomst van dit gesprek ontvangen.

Mediation kan alleen plaats vinden als beide partijen hier aan mee willen werken. Is dit niet het geval dan worden aangiften alsnog strafrechtelijk beoordeeld. Dat is in deze zaak ook het geval. Als een van de partijen niet mee wil werken aan mediation, dan zullen de aangiften alsnog beoordeeld worden. Er is door het Openbaar Ministerie nog geen definitieve vervolgingsbeslissing genomen over de afdoening van zowel de aangifte van de eigenaresse als die van de betrokken jongens. De advocaat is verteld dat ook de eigenaresse mogelijk vervolgd zal worden, indien het mediationtraject niet met succes zou worden doorlopen.