Achter de schermen bij ZSM Midden-Nederland

Met ingang van deze maand wordt in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht een blik achter de schermen geworpen bij de afdeling ZSM Midden-Nederland. Bij ZSM werken politie, OM, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming en Slachtofferhulp Nederland samen aan de afhandeling van strafzaken. “ Wie zijn de mensen die daar werken, en wat gebeurt daar”, zo introduceerde Bureau Hengeveldpresentator Sacharko Broere deze nieuwe serie.

De eerste aflevering, waarin de serie wordt geïntroduceerd, werd uitgezonden op woensdag 6 september. Deze week, woensdag 13 september, komt de Reclassering aan bod in een zaak over een TopX’er, verdacht van dealen in drugs. Op 20 september komt een zaak over een verdachte met 16 planten en een kilo wiet in huis. Op 27 september is er aandacht voor het werk van slachtofferhulp in een zaak over een inbraak bij een opticien in Utrecht. Aflevering 5 gaat over een mishandeling van een pianist die ’s nachts zit te spelen op Station Utrecht CS en de rol van Reclassering hierbij. De zesde en laatste aflevering gaat over een minderjarige verdachte bij wie bolletjes harddrugs worden gevonden en de rol van de Raad voor het Jeugdbeleid bij een dergelijke zaak.

Het zijn items van een paar minuten waarin te zien is hoe de partnerorganisaties bij ZSM samenwerken aan de veiligheid in de maatschappij. Het gaat om eenvoudige zaken waarin het mogelijk is snel te komen tot een betekenisvolle interventie. Dat wil zeggen met oog voor zorgvuldigheid, en maatwerk voor de omgeving, het slachtoffer en de dader.

Kijk de komende weken naar Bureau Hengeveld, elke woensdag, RTV Utrecht, vanaf 17.00 uur. Kijk via deze link http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/bureau-hengeveld/ naar de eerste uitzending van 6 september.