Verdachte aangehouden in onderzoek openlijke geweldpleging Valkenburg

Op  23 augustus 2017 is een 16-jarige jongen uit Valkenburg aan de Geul aangehouden en gehoord. Hij wordt, evenals drie andere jongeren, verdacht van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging in Valkenburg aan de Geul op 3 augustus 2017.

Onderzoek

De afgelopen tijd is onderzoek gedaan naar de openlijke geweldpleging in Valkenburg aan de Geul. Verdachten en getuigen zijn gehoord om meer duidelijkheid te krijgen over de exacte toedracht van de gebeurtenissen van die avond. Vier jongeren zijn als verdachten gehoord; Ze zitten momenteel niet meer vast maar blijven wel verdachte.

Doodsoorzaak

Uit het voorlopige sectierapport is gebleken dat de man waarschijnlijk is overleden aan hartfalen. Onderzocht wordt nog of dit hartfalen een rechtstreeks gevolg kan zijn van de openlijke geweldpleging door de aangehouden verdachten.

Maatschappelijke onrust

Het OM is zich ervan bewust dat de openlijke geweldpleging maatschappelijke onrust heeft veroorzaakt en men op zoek is naar antwoorden. Het OM is terughoudend met het verstrekken van informatie omdat het onderzoek nog niet is afgerond.