Rol vuilniszakken cruciaal bewijs bij overval tankstation

Nog voordat het tankstation in Alphen aan den Rijn open was werd een medewerkster op 20 maart dit jaar slachtoffer van een overval. Ze was pas net aangekomen toen een man opdook die riep: 'Maak die deur open. Maak die deur open!' Het was 5.40 uur en er was verder niemand in de buurt.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Openbaar Ministerie
De achtergebleven rol vuilniszakken

De vrouw deed wat van haar werd gevraagd. Ze opende de voordeur en werd toen door de man naar binnen geduwd: 'Pak het geld en maak de kluis open!' In het kantoor van de shop trok de man een vuilniszak los van een rol, daar moest het geld in. Hij vertrok met zo'n duizend euro.

Maar de vuilniszak zou hem nekken. Doordat hij die moest lostrekken, bleven zijn vingerafdrukken achter op de rol. Dat in combinatie met camerabeelden is volgens het Openbaar Ministerie genoeg bewijs dat 25-jarige verdachte uit Alphen de overvaller was. Het OM eiste 3 jaar cel.

Precies een maand eerder werd al een ander tankstation op ongeveer dezelfde wijze overvallen. Hier waren de camerabeelden niet overtuigend genoeg en vingerafdrukken zoals op de vuilniszak ontbraken. Voor die zaak was er volgens de officier van justitie dus te weinig bewijs.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.