Acht jaar cel geëist voor bijna fatale schietpartij Delft

Toen een 47-jarige Delftenaar ’s nachts kabaal hoorde, ging hij poolshoogte nemen en deed zijn voordeur open. Dat had hij beter niet kunnen doen. Want daar trof hij een man die op hoge toon vroeg waar zijn vrouw was. Het latere slachtoffer zei  dat hij weg moest gaan. Daarop riep de man: ‘Ik maak je dood’ en schoot de Delftenaar neer. Het OM eist acht jaar cel tegen de 35-jarige Delftse verdachte voor poging doodslag.

Het had weinig gescheeld of het slachtoffer had het niet na kunnen vertellen. Hij werd geraakt in zijn schouder, vlakbij zijn hart. De kogel zit er nog in, want die is niet zonder gevaar te verwijderen, aldus de artsen. Gelukkig was het slachtoffer nog in staat om de deur dicht te doen en 112 te bellen.

De Delftenaar had de verdachte aan diens stem herkend als een bekende van hem met wie het al langer niet boterde. De 35-jarige man verdacht het slachtoffer ervan iets te hebben met zijn vrouw die bij hem weg was.

Lege huls

Twee uur na de schietpartij werd de verdachte aangehouden op de A4. In zijn auto lag op de bijrijdersstoel in een plastic zakje een vuurwapen met daarin een lege huls van een afgevuurd schot. Verder bleken er op zijn handen kruitresten te zitten.

Volgens de officier van justitie is er dan ook voldoende bewijs dat de 35-jarige Delftenaar schuldig is aan een poging doodslag. Zij rekent het de verdachte zwaar aan dat hij met een geladen vuurwapen op zak en in de vroege ochtend de confrontatie heeft gezocht met het slachtoffer.