18 maanden gevangenisstraf geëist voor zware mishandeling met bijtende hond

Het Openbaar Ministerie eist 18 maanden cel tegen een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor een zware mishandeling op een buurtsuper in Den Haag. De man zou de aanwezige winkelmedewerker hebben geslagen en geschopt, en zijn hond hebben opgehitst hem te bijten. Omdat uit onderzoek is gebleken dat de hond zeer gevaarlijk is, eiste het Openbaar Ministerie ook dat de hond van de verdachte wordt afgenomen.

De medewerker -de vader van de eigenaar- was op vrijdagmiddag 9 juni 2017 alleen in de winkel toen de verdachte met zijn hond binnenkwam. Toen de medewerker vroeg of de hond buiten kon blijven wachten, gaf verdachte de medewerker een klap in het gezicht. Die was zo hard, dat de man op de grond viel.

De medewerker kreeg daarna nog meer klappen en schoppen tegen zijn hoofd en lijf. De verdachte spoorde ook zijn hond aan om te bijten. Om zijn gezicht te beschermen probeerde het slachtoffer nog de hond van zich af te duwen, daardoor liep hij bijtwonden in zijn armen en benen op.

Verdachte trok in zijn razernij vervolgens de kassa van de toonbank. Toen deze op de grond viel, sprong de lade open. Verdachte graaide nog snel een groot geldbedrag uit de kassa, verliet daarop met zijn hond de winkel, stapte in een auto en reed weg. Hij werd later opgepakt na een verkeersovertreding. De hond van verdachte werd in beslag genomen.

Verdachte zou in 2016 ook zijn ex-vriendin hebben gestalkt en mishandeld. Die zaak is op zitting ook behandeld en meegewogen in de strafeis.