Gevangenisstraffen van twaalf maanden tot vier jaar geëist tegen drugsfabrikanten

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft vandaag tegen zeven verdachten uit het onderzoek Kreidler gevangenisstraffen variërend van twaalf maanden tot vier jaar geëist. De zeven mannen die vandaag voor de rechtbank verschenen staan terecht vanwege voorbereidingshandelingen voor de productie van synthetische drugs en deels het aantreffen van eindproducten.

Tegen de 28-jarige Joost K. uit Eindhoven en de 28-jarige Tommy S. uit Gemert eiste het OM vier jaar gevangenisstraf. De 54-jarige Josef G. uit St. Willebrord moet als het aan het OM ligt drie jaar en vier maanden gevangenisstraf krijgen.

Tegen de 42-jarige Josef V. eist het OM een gevangenisstraf voor de duur van twee jaar en drie maanden. Gerard M., de 58-jarige man uit Bergen op Zoom hoorde een straf van twee jaar tegen zich eisen, en tegen de 33-jarige Joel S. uit Terborg eist het OM een gevangenisstraf voor de duur van een jaar en een geldboete van 1500 euro.

Voor de 60jarige Jan V. uit Bavel vindt het OM een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van zes maanden en een geldboete van 2000 euro passend.

Op 11 januari 2018 wordt de zaak van de achtste verdachte inhoudelijk behandeld. De rechtbank zal in alle zaken uitspraak doen op 25 januari 2018.