Vangst van 334 kilo cocaïne in de haven van Vlissingen

Op woensdag 16 oktober 2024 heeft de douane in de haven van Vlissingen een partij van 334 kilo cocaïne aangetroffen tussen een partij bananen uit Colombia. Door het opsporingsteam Zeehavenpolitie van de Eenheid Zeeland West Brabant is naar aanleiding van deze vondst een nader onderzoek ingesteld.

Dit heeft op vrijdag 18 oktober 2024 in de aanhouding van een 55 -jarige inwoner uit Hendrik-Ido-Ambacht geleid. De woning van de verdachte is onder leiding van een rechter-commissaris doorzocht. Hierbij werden onder meer digitale gegevensdragers, administratie, een geldbedrag, horloges en twee voertuigen inbeslaggenomen.

Later die middag werd op de snelweg in de omgeving van Ede nog een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Ze zitten in volledige beperkingen mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

De drugs met een straatwaarde van ruim 25 miljoen euro zijn afgevoerd en inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

 

Vergroot afbeelding Auto's in beslag genomen
Beeld: ©Openbaar Ministerie / Openbaar Ministerie