Beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor gouden tip explosie Schammenkamp

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in het onderzoek naar de explosie onder het appartementencomplex aan de Schammenkamp in Rotterdam.

Op 29 januari 2024 ontplofte ’s avonds een bedrijfsruimte op de begane grond van het complex. Drie mensen kwamen daarbij om het leven, de ravage was enorm. Een aantal woningen en andere bedrijfsruimtes raakten zwaar beschadigd en daardoor onbruikbaar.

Niet veel later werd de huurder van de bedrijfsruimte waar de ontploffing zich voordeed aangehouden. Hij wordt verdacht van het vervaardigen van verdovende middelen.

Vandaag is de verdachte door de rechtbank geschorst onder voorwaarden. Hij zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Het onderzoek naar de oorsprong van de explosie en het vervaardigen van verdovende middelen gaat onverminderd door. Het Openbaar Ministerie vraagt een ieder die meer weet zich te melden.    

Gouden tip

Het rechercheteam, dat onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek doet, gaat ervan uit dat er mensen zijn die meer weten over wat er zich in het pand aan de Schammenkamp, waar vermoedelijk harddrugs werden geproduceerd, heeft afgespeeld en wie daarbij betrokken waren.

Het Openbaar Ministerie looft daarom een beloning van €15.000,- voor de gouden tip die leidt naar de dader(s) van de gepleegde misdrijven aan de Schammenkamp. Het gaat dan om het produceren van harddrugs, de voorbereidingshandelingen daartoe en om het teweegbrengen van de verwoestende ontploffing.

Heeft u informatie over de identiteit van andere betrokkenen, of over de oorzaak van de explosie? Dan kunt u deze delen via de gratis opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Of bel met het Team Criminele Inlichtingen: 088-661 77 34. Dat kan ook zonder dat uw naam in het dossier komt.