Onderzoek naar toedracht dodelijk schietincident in Stampersgat in volle gang

De politie onderzoekt, onder leiding van het Openbaar Ministerie, het dodelijke schietincident dat plaatsvond in Stampersgat in de nacht van woensdag op donderdag 11 juli. In dit onderzoek worden, net als in ieder strafrechtelijk onderzoek, alle mogelijke motieven onderzocht.

Het Openbaar Ministerie en de politie zijn op de hoogte van de actualiteit en de informatie die rondcirculeert in de media en in de samenleving omtrent het dodelijke schietincident in Stampersgat waarbij een 25-jarige man is omgekomen.

“Het Openbaar Ministerie laat altijd uitvoerig onderzoek doen door de politie naar de aanleiding van een levensdelict en de mogelijke motieven daarvoor. Daarbij wordt uiteraard altijd ook alle actuele informatie meegenomen, en wordt er onder meer gekeken naar de persoonlijke omstandigheden van een verdachte. Relevante informatie uit diens geschiedenis wordt betrokken in het onderzoek”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant.

Tevens leven er vragen in de media en samenleving naar het feit dat de verdachte een vergunningshouder is voor vuurwapens. Woordvoerder: “Het klopt dat de verdachte een verlofhouder is en ook dit is onderdeel van het onderzoek. Alle andere vragen die leven omtrent deze regelgeving zijn onderdeel van het lopende onderzoek en daar kunnen OM en Politie op dit moment niet op ingaan.”

Voorlopige hechtenis

De verdachte is afgelopen vrijdag, 12 juli, voorgeleid voor de rechter-commissaris op verdenking van moord, dan wel doodslag. De rechter-commissaris heeft besloten dat de verdachte 14 dagen langer in voorlopige hechtenis moet blijven en dat hij volgende week moet verschijnen voor de raadkamer van de rechtbank.

Gezien het onderzoek in volle gang is, kan er op dit moment geen nieuwe informatie gegeven worden. Indien er meer duidelijkheid is en deze informatie gedeeld kan worden, zal dit actief via de gebruikelijke kanalen van het OM en de politie worden gedaan.