OM in hoger beroep na dubbele vrijspraak in zaak Peter Netten

Eind vorige maand sprak de rechtbank Oost-Brabant twee mannen uit Oss (28 en 30 jaar) vrij van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in juni 2018 in Oss. Daarbij kwam de 30-jarige Peter Netten uit Oss om het leven. Het OM gaat in hoger beroep in beide zaken.

In het vonnis heeft de rechtbank uitgebreid toegelicht waarom het in beide zaken tot een vrijspraak is gekomen. De rechtbank oordeelde dat met onvoldoende zekerheid kon worden vastgesteld wie het slachtoffer heeft doodgeschoten.

Het OM meent dat wel buiten redelijke twijfel kan worden vastgesteld wie de daadwerkelijke schutter was, namelijk de op dit moment 30-jarige verdachte. Dit blijkt volgens het OM onder andere uit twee afgeluisterde gesprekken en een versleuteld chatbericht dat door de politie werd gekraakt. Mede gelet op de eerder afgelegde verklaring van de nu 28-jarige verdachte en gelet op de ernst van de zaak vindt het OM het belangrijk dat het gerechtshof zich integraal over de zaak kan buigen. Daarom is in beide zaken hoger beroep ingesteld.