Drie verdachten van betrokkenheid bij moorden in Amsterdam en Rotterdam blijven langer vastzitten

De drie verdachten – één man van 30 jaar oud en twee mannen van 32 jaar oud, alle drie uit Amsterdam – die afgelopen dinsdag door de politie zijn aangehouden, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vanmiddag beslist.

De drie mannen zijn vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank die ze voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld. De verdachten zitten nog in beperkingen. 

Kroongetuige 

Ze waren afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij moorden, een poging moord en voorbereidingshandelingen daartoe. De aanhoudingen werden verricht naar aanleiding van verklaringen van een kroongetuige.

Het gaat om betrokkenheid bij de moord op Ibrahim Azaïm op 10 mei 2020 te Rotterdam, voorbereidingshandelingen voor de moord op een 39-jarige man uit Rotterdam in de periode mei tot juni 2020 te Rotterdam (die uiteindelijk niet tot een moord hebben geleid), de moord op Serdar Ay op 20 oktober 2020 te Amsterdam en de beschieting van een horecagelegenheid op 29 juli 2020 in de Spuistraat in Amsterdam.

Inmiddels is ook de 29-jarige verdachte die op 21 juni is aangehouden voorgeleid aan de RC. Ook hij is in bewaring gesteld.

Politie en OM sluiten nieuwe aanhoudingen niet uit.