Opportuun nummer 3 is uit

In deze nieuwe editie van het relatiemagazine van het OM wordt onder meer aandacht besteedt aan cybercrime en ondermijning. Hieronder is de inhoud van Opportuun nummer 3 kort samengevat. 

Educatief ontsnappen

In de strijd tegen synthetische drugslabs bouwde politie Zeeland-West-Brabant een mobiele escaperoom, ingericht als drugslab. De escaperoom maakt bezoekers alert op signalen die kunnen duiden op de aanwezigheid van dergelijke ondermijnende laboratoria in hun eigen woonomgeving. Opportuun ging de uitdaging aan.

hightechcrime

Interview met landelijk officier Esther Baars. Haar HTC-team zoekt oplossingen om wereldwijd miljoenen slachtoffers van cybercrime te voorkomen. En dat Nederland zo door cyberboeven wordt misbruikt, moet ook maar eens afgelopen zijn.

Nader onderzoek in hoger beroep

In een mensensmokkelzaak en de zaak Nicky Verstappen bleven politie en OM ook in hoger beroep opsporen.

Parket CVOM over twee jaar coronacrisis

“We doen zo’n 400.000 strafzaken per jaar af, maar in coronatijd zijn daar nog eens 180.000 zaken bovenop gekomen.” Achilles Damen en Eva Kwakman van parket CVOM aan het woord.

En verder...

En dan zijn er nog de vaste rubrieken. Landelijk hoofdadvocaat-generaal Mariëtte Bode schreef het Voorwoord over het nader onderzoek in hoger beroep. Op de achterpagina vertelt ex-rechercheur John Pel over zijn boek ‘Sporen liegen niet’. In de rubriek Zwart op wit schrijft Tineke Zwart over wederspannigheid. In de Jurisprudentierubriek verhaalt Juriaan Simonis over de gecontroleerde aflevering. ‘Multiproblematiek’ is het thema van Jeroen de Ridders cijferruriek OMtrend. En de fotospread In Beeld laat de vernieuwde serious game ‘De moordzaak’ zien.