Eis van 8 jaar cel voor gruwelijke mishandeling

Toen de politie op 8 februari 2020 werd opgeroepen bij een appartementencomplex in Bergen op Zoom, troffen zij buiten een zwaargewonde man aan. Drie personen, twee mannen en een vrouw,  in een nabijgelegen appartement werden aangehouden. Zij stonden vandaag terecht voor deze gruwelijke mishandeling. Het slachtoffer hield er o.a. blijvende gehoorschade aan over. Twee van de drie verdachten hoorden acht jaar cel eisen voor poging doodslag. Tegen de vrouw werd 62 dagen cel geëist voor mishandeling.

Wakker worden in het ziekenhuis

Het slachtoffer bezocht die dag  een van de verdachten, een goede  vriend van hem, maar werd wakker in het ziekenhuis. Hij lag enige tijd in coma. Hoe hij aan zijn zware verwondingen is gekomen  is onduidelijk gebleven. De man  liep onder andere een losgeslagen bovenkaak,  een gebroken onderkaak,  gebroken ribben, een ingeklapte long  en bloedingen in het hoofd op.

Overal bloed

In het appartement trof de politie veel bloed aan, ook buiten op de trappen. Getuigen verklaren dat het slachtoffer over de betonnen trap naar buiten is gesleept en is neergelegd bij een container. Door de zwijgende cq ontkennende houding van de verdachten en  middelengebruik is de toedracht en  het motief onduidelijk gebleven, tot frustratie van het slachtoffer. De officier van justitie noemde de handelswijze van de drie verdachten een minachting voor het leven van het slachtoffer. De rol van de vrouw in de mishandelingen is geringer, de twee mannen hoorden acht jaar cel eisen voor poging doodslag.