Twee vrouwen en een man uit Enschede accepteren transactievoorstel OM

Drie personen uit Enschede, twee vrouwen van 69 en 43 en een man van 44, hebben een door het Openbaar Ministerie (OM) aangeboden transactie geaccepteerd. Het betreft een transactie waarbij elk van hen een geldboete van € 10.000 heeft betaald en afstand heeft gedaan van het gelegd beslag, onder meer een geldbedrag van meer dan driehonderdveertienduizend euro. Het OM verwijt de drie personen het aanwezig hebben van grote hoeveelheden softdrugs.

In 2017 werden op diverse plaatsen in de woningen en schuren op de percelen van deze personen grote hoeveelheden marihuana, hash en joints en diverse geldbedragen aangetroffen.

Uit strafrechtelijk onderzoek is volgens het OM gebleken dat de aangetroffen marihuana, hasj en joints kennelijk bestemd waren als handelsvoorraad voor een legale coffeeshop. Voor de aanwezigheid van de diverse geldbedragen is tijdens het opsporingsonderzoek geen aannemelijke verklaring gekomen, en volgens het OM moeten deze geldbedragen worden aangemerkt als cashgelden die verdiend zijn met, dan wel kunnen worden gerelateerd aan, de handel in softdrugs.

Het OM heeft besloten de zaak af te doen met een transactie bestaande uit genoemde geldboetes en afstand van het gelegde beslag. Het OM ziet dit als een passende afdoening.