Joost Vedder winnaar Nationale Requireerwedstrijd 2019

Joost Vedder, rechtenstudent aan de universiteit van Leiden, is de winnaar van de Nationale Requireerwedstrijd 2019. Op de tweede plaats eindigde de Tilburgse studente Lisa Mooijekind. De gedeelde derde plaats voor het beste requisitoir ging naar Carmen Veenbaas uit Groningen en Esmée Huntjens uit Maastricht.

Krachtige repliek

Op een zonnige Goede Vrijdag 19 april, streden voor de elfde keer elf kandidaten uit heel Nederland en Aruba om wie het beste requisitoir kon houden. Alle kandidaten hebben een fantastisch resultaat geleverd. Maar winnaar Joost Vedder blonk met name uit in zijn krachtige repliek, waarin hij opende met de zin: "Maar wie vliegt er uit de bocht? Dat is de retorische vraag die de raadsman opwerpt. En dat is er maar een: de verdachte!"

Joost ontving naast een bos bloemen, een professionele rechtbanktekening van de hand van Renée van de Kerkhof, een wildcard voor Summercourt en een stageplaats bij een parket naar keuze.

Alle elf de kandidaten werden donderdagochtend 18 april welkom geheten door  de voorzitter van het College van procureurs-generaal Gerrit van der Burg. Een ervaren trainer van het Nederlands Debat Instituut leerde hen vervolgens kennismaken met de fijne kneepjes van het parlementair debat. Na de lunch namen officieren van justitie Wouter Bos en Toine van de Ven de deelnemers aan de hand van casuïstiek mee in de vaak lastige overwegingen waarmee een officier te maken heeft.

Zie ook: 

https://www.facebook.com/Requireerwedstrijd