Lisan Wösten treedt toe tot parketleiding Ressortsparket

Mevrouw mr. E.A. (Lisan) Wösten (49) wordt per 20 mei a.s. de nieuwe hoofd-advocaat generaal van het Ressortsparket. Zij treedt daarmee toe tot de parketleiding van het Ressortsparket en wordt de plaatsvervanger van de landelijk hoofdadvocaat-generaal, mevrouw mr. M. Bode.

Haar benoeming is volgens de nieuwe 'tijdelijke procedure voor benoemingen topstructuur' verlopen. Tijdens het doorlopen van de succesvolle selectieprocedure vonden ook gesprekken plaats met het bestuur en de ondernemingsraad van het Ressortsparket (RP). Het College van procureurs-generaal heeft daarop besloten Lisan Wösten voor te dragen als de nieuwe (plaatsvervangend landelijk) hoofdadvocaat-generaal van het RP. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft hiermee ingestemd.

Samen met de landelijk hoofdadvocaat-generaal en de directeur bedrijfsvoering maakt de (plaatsvervangend landelijk) hoofdadvocaat-generaal deel uit van het dagelijks bestuur en het managementteam van het RP.

Lisan Wösten is in 2002 gestart als officier van justitie bij Parket Den Haag. In 2009 stapte zij over naar het RP als advocaat-generaal waar zij in 2011 ook als teamleider/hoofd Legal Office werkzaam was. In 2014 keerde zij terug naar parket Den Haag als teamhoofd van het Ondermijningsteam en als afdelingshoofd Onderzoeken. In 2016 kwam daar ook de afdeling Interventies erbij.

Lisan Wösten volgt Charles Wiegant op die per 1 september 2018 is begonnen als hoofdofficier van justitie bij het parket CVOM.