Man aangehouden in onderzoek naar reeks diefstallen van motoren

Een 20-jarige man die woensdag 30 januari is aangehouden op verdenking van diefstal van motoren blijft twee weken langer vastzitten.  Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank vandaag beslist.

Het OM verdenkt de man uit Amsterdam van betrokkenheid bij de diefstal van minimaal vijf motorfietsen tussen augustus 2018 en 30 januari van dit jaar. De man is aangehouden in een onderzoek dat werd opgestart na een reeks van diefstallen van motoren uit afgesloten parkeergarages in Amsterdam. Het vermoeden bestaat dat de man niet alleen handelt en deel uitmaakt van een organisatie die zich bezig houdt met diefstal en heling van motorfietsen.

De 20-jarige Amsterdammer is in beeld gekomen na analyse van inbeslaggenomen beelden van bewakingssystemen. Op de beelden is te zien dat de motoren worden gestolen door twee daders. Bij drie zaken wordt de verdachte herkend door politieagenten en bij twee zaken zien ze een gelijkenis in kleding.

Na de aanhouding van de man zijn twee panden en een kelderbox doorzocht waar de verdachte toegang tot had. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen, waaronder een motorscooter en een stukgeknipt kentekenplaat, en bijna 27 duizend euro aan contanten De motorscooter bleek te zijn gestolen en het kentekenplaat hoort bij een motor die is gestolen.

Het onderzoek van de politie naar de medeverdachten gaat verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.