Opnieuw aangehouden voor huurfraude

Een 32-jarige man uit Delft, die in december was geschorst uit voorlopige hechtenis, in verband met verdenking huurfraude, lijkt op de oude voet verder te zijn gegaan. Woensdag 8 augustus is hij opnieuw aangehouden, nadat hij zijn bedrijfje onder een andere naam en in een ander pand nieuw leven had ingeblazen.

De man werd vorig jaar aangehouden omdat hij fraude zou plegen op de huurmarkt. In zijn bedrijf werden blanco formulieren gevonden van onder meer de gemeente en de belastingdienst. Huurders die bemiddeling zochten bij het verkrijgen van een huurwoning klopten bij hem aan. Het verwijt is dat hij en zijn mededader documenten vervalsten om zo de woningzoekenden eerder in aanmerking te laten komen voor een huurwoning. In december werd de voorlopige hechtenis van de verdachte geschorst; hij mocht zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.

Verdachte is failliet verklaard met aanzienlijke huurachterstanden en andere soorten schulden. Afgelopen woensdag ging de curator naar het bedrijf om waardevolle spullen veilig te stellen. Politie en Openbaar Ministerie gingen mee met die doorzoeking.

In het bedrijfspand bleek dat de verdachte zijn oude handeltje weer had opgepakt. De administratie bleek veel gelijkenis te vertonen met de oude manier waarop hij de fraude bijhield. De verdachte is opnieuw aangehouden en zit nu weer vast. Zijn administratie is in beslag genomen en wordt onderzocht.