Celstraf voor Utrechter die auto in brand stak

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag zes maanden cel geëist tegen een 35-jarige Utrechter die er van verdacht werd in augustus vorig jaar een auto in brand te hebben gestoken in De Meern (gemeente Utrecht). De politierechter achtte brandstichting bewezen en veroordeelde man tot zes maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Buurtbewoners zagen de man op de avond van 31 augustus 2017 rondhangen bij een auto die geparkeerd stond aan de Milan Viscontilaan in De Meern. Nadat de auto in brand vloog zagen zij de man nog een portier openen en vervolgens op de fiets wegrijden. Dankzij een goede beschrijving van zowel de kleding van de man als van zijn fiets, konden gealarmeerde agenten de verdachte in de buurt aanhouden.

Tijdens zijn aanhouding zagen agenten dat de man een stel handschoenen in het water gooide. Op deze handschoenen zijn door het NFI sporen van benzine aangetroffen. De Utrechter heeft hier geen aannemelijke verklaring voor kunnen geven.

Autobranden Utrecht

In Utrecht hebben de afgelopen periode veel autobranden plaats gevonden. Het onderzoek daar naar duurt voort. De burgemeester van Utrecht en de hoofdofficier van het arrondissementsparket Midden-Nederland hebben een beloning uitgeloofd van in totaal 20.000 euro (waarvan 8.000 euro volgens de beloningsrichtlijn van het OM, aangevuld met 12.000 euro vanuit de gemeente) voor de gouden tip(s) die leidt/leiden tot de oplossing van meerdere brandstichtingen van auto’s die de afgelopen tijd in de stad Utrecht zijn gepleegd.

Wie informatie heeft die van belang is voor het onderzoek, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie Midden-Nederland via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever een anonieme melding doen, dan kan dit via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. U kunt dan niet in aanmerking komen voor de beloning.