Voorlopige hechtenis en beslag in strafrechtelijk onderzoek naar beleggingsfraude

Op 20 september jl. heeft de FIOD een 48-jarige man aangehouden in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke oplichting of verduistering met een beleggingsproduct in zonne-energie. Eerder vonden er doorzoekingen plaats in een woning en bedrijfspand in Zaandam en is er op 400.000 euro beslag gelegd. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanleiding

Aanleiding voor het onderzoek waren signalen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het beleggingsproduct, met de naam Sun Interest, heeft betrekking op zonneparken. Dit zijn percelen grond met zonnepanelen ten behoeve van de winning van zonne-energie. Onder andere met gebruikmaking van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) zouden ingelegde gelden (in de vorm van een obligatielening ten behoeve van de aankoop van grond) een aantrekkelijk rendement genereren. Het vermoeden is echter dat de ingelegde gelden anders zijn of worden besteed dan beloofd.

Voorlopige hechtenis

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft op 2 oktober j.l. de voorlopige hechtenis voor 90 dagen bevolen; de verdachte zit sinds 20 september jl. vast.

Gedupeerd?

Denkt u gedupeerd te zijn door beleggingsproduct Sun Interest dan kunt u daar melding van maken via: fiod.fraudemelden@belastingdienst.nl.