In Soest aangehouden mannen verdacht van bezit grote hoeveelheden harddrugs en vuurwapen

Het Openbaar Ministerie verdenkt vier verdachten die woensdag 13 september in Soest zijn aangehouden van de handel in en het bezit van ruim 450 kilogram harddrugs. Aanvankelijk werd nog gedacht dat het viertal hasj vervoerde. Inmiddels is duidelijk dat het om harddrugs gaat en heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland de voorlopige hechtenis van het viertal op 5 oktober verlengd met 90 dagen.

De politie hield de vier mannen aan voor een controle op de Richelleweg in Soest. Het doorzoeken van de drie auto’s leidde tot de vondst van wat na onderzoek ongeveer 420 kilogram cocaïne en ongeveer 33 kilogram heroïne blijkt te zijn. De straatwaarde van deze verdovende middelen bedraagt ruim 26 miljoen euro. Behalve de drugs werd ook een vuurwapen in de loods waar vandaan zij net waren vertrokken, aangetroffen. Ook hiervoor wordt een van  verdachten vervolgd.

De verdachten zijn twee mannen uit Hilversum van 32 en 64 jaar oud, een man uit Zaandijk van 45 jaar oud en een man uit Heemskerk van 46 jaar oud.

Het onderzoek in deze zaak loopt.