Verdachten (poging tot) beroving voorgeleid

Op vrijdag 28 juli zijn zes mannen aangehouden in verband met een poging tot beroving te Zundert. Vier personen, variërend in de leeftijd van 32 tot en met 41 jaar, zijn woonachtig in Breda. De vijfde verdachte is een 42-jarige persoon uit Oosterhout.  De zesde verdachte, een 24-jarige man uit Breda, heeft zich op het politiebureau gemeld en is ook aangehouden. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Verdenking

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van het voorbereiden van een beroving te Zundert. Daarnaast worden ze verdacht van een straatroof in Venlo. Het politieonderzoek wordt voortgezet.

Beroving Venlo 19 juli

Op woensdagmiddag 19 juli werd in Venlo een man beroofd van een groot geldbedrag. Tijdens het onderzoek is gebleken dat de beroving in Venlo en de verijdelde beroving in Zundert verband met elkaar hebben. In welke hoedanigheid is onderdeel van het onderzoek.

Voorgeleiding

De verdachten zitten momenteel vast. De zes verdachten zijn op maandag 31 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie heeft aan de rechter-commissaris gevraagd om een ‘bevel tot bewaring’ af te geven. De rechter-commissaris heeft besloten om het verzoek toe te wijzen. Dit betekent dat de verdachten voor de duur van 14 dagen in voorlopige hechtenis zitten. De verdachten zitten allen in beperkingen.