OM eist 40 maanden wegens criminele organisatie en hennepteelt.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist vandaag 40 maanden gevangenisstraf tegen een 41-jarige verdachte uit Den Haag voor deelname aan een criminele organisatie. De man zou verantwoordelijk zijn voor hennepteelt op drie locaties, waarbij hij op geraffineerde wijze probeerde zelf buiten schot te blijven.

De man zou niet 'met de handjes in de plantjes' hebben gezeten, maar organiseerde wel de teelt. Hij zorgde voor een woning, regelde de plantjes, de kweker, en degene die er voor moest zorgen dat de kwekerij er bewoond uit zag. Hij verdeelde de opbrengt en ruimde de rommel op nadat de politie de kwekerij had opgerold. De officier van justitie ziet hem als leidinggevend en sturend, terwijl hij er ondertussen alles aan deed om zelf niet bij justitie in de kijker te lopen. Hij maakte gebruik van andermans rekeningen en gebruikte een telefoon die niet op zijn naam stond.

Verdachte heeft zich volgens de officier van justitie verder ook schuldig gemaakt aan witwassen en was in het bezit van een vuurwapen en munitie. Vandaag en morgen staan nog vier verdachten voor de rechter, waaronder de moeder van verdachte. Tegen hen zal de officier van justitie morgen een straf eisen.